Blog

CROAZIERE GRATIS

Parafrazez titlul unei emisiuni TV noi (CROAZIERE) in care o firma renumita in domeniu, popularizeaza acest gen de petrecere a timpului liber. La titlu am mai adaugat si sintagma GRATIS.
De ce o fac?
Pentru ca am avut şansa in ultimii 3 ani, sa particip gratuit la doua croaziere, impreuna cu sotul si Cristi, baiatul nostru cel mic si vreau sa impartasesc cu tine, aceasta experienta deosebita.

 

Nu stiu daca ar fi fost posibil acest lucru, fara activitatea in care sunt implicata impreuna cu familia, de 15 ani. Stii si tu foarte bine, ca o astfel de vacanta poate sa  coste “un sac de bani”. 

Croazierele au fost rasplata pentru munca depusa peste an in  firma si au fost gratuite. Cred ca esti si tu de acord, ca “merita” sa muncesti pentru o asemenea experienta.

Prima croaziera a fost in Caraibe, in decembrie 2009, cu vasul Crown Princess, un vas care avea numai vreo 20 de etaje! De la prima la ultima cabina, pe fiecare etaj, parcurgeai peste ½ de kilometru! Pentru mine, au fost deosebite, luxul si confortul de pe acest vas si atmosfera adevarata de HIGH-LIFE.
Intr-o astfel de croaziera este nevoie de ceva mai multi “banuti”, pentru ca trebuie platit suplimentar si zborul cu avionul, pana la locul de imbarcare, in acest caz, Fort Lauderdale, in Florida. Americanii adevarati, pe care i-am vazut pe vas, aveau majoritatea, o alura sportiva si o tinuta mai speciala, indiferent de varsta.In plus, am vazut in aceasta croaziera si europeni foarte bogati.

In croaziera din Caraibe, locurile sunt cu adevarat exotice si relativ izolate (Bahamas, Honduras, insula Grand Cayman, insula Cozumel din Mexic).Ghizii localnici, te “preiau” cu o deosebita grija si dau si ei, o “culoare” aparte acestor excursii.

 

Daca vrei poti sa faci aici un mic Break si sa urmaresti pentru cateva minute filmul despre acesta croaziera.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=myCmo1qg3oQ[/youtube]

 

Revin la ultima croaziera, pe care cu un grup mare de calivitieni, din mai multe tari, am facut-o pe marea Mediterana , la sfarsitul lunii august, pe vasul Mariner of the seas. Vreau sa-ti impartasesc si tie aceasta experienta cu totul si cu totul deosebita.
Noutatea a fost, ca de aceasta data, in fiecare dimineata gaseam in portul in care ancoram, atmosfera “civilizata” a unui mare oras: Genova, Cannes, Barcelona, Valencia. Exceptie a facut doar, Palma de Mallorca, o locatie faimoasa, dar care este “animata” doar in sezon, adica de prin aprilie si pana in octombrie, in rest fiind aproape pustie. N-ai idee ce senzatie nemaipomenita este ca in fiecare dimineata cand deschizi ochii si iesi pe balcon sa vezi o alta imagine “ca in filme”!… Iti doresc si tie din toata inima sa traiesti o astfel de senzatie! Am avut cabina spatioasa si cu balcon, de pe care puteai admira, la orice ora din zi si din noapte, marea ( sau oceanul), cu valurile care se spargeau de vas. Si intotdeauna, am fost pe partea vasului, care era catre tarm. 

Observatie: poti sa mergi intr-o croaziera, avand cabina in interiorul vasului si atunci nu mai ai balcon si nici ce sa mai admiri tot timpul!
Avand experienta celeilalte croaziere, cred ca aceasta a fost pentru oameni mai obisnuiti, middle class. Am vazut foarte multi italieni si foarte multi asiatici.
In ambele croaziere, am calatorit in conditii deosebite.

Atmosfera de pe vasul de croaziera, este cea a unui oras in miniatura, cu : strazi, magazine, teatre, patinoar, restaurante luxoase, terase, cafenele, baruri, jocuri de noroc, dar si terenuri de sport, piscine, etc.
Timpul ti-l poti petrece, la piscine sau jacuzzi, pe terenurile de sport, la shopping, sau pe ţărm, pe cont propriu, sau in excursiile organizate de companie, sau cele la care poti sa te inscrii prin firmele de pe ţărm. Cred ca sunt mai sigure cele organizate de companie.
Interesant in croaziere, mai ales cand ai balcon, este procesul de ancorare al vasului si mai ales, atunci cand soarele doar mijeste, sau cand inca este intuneric, sa vezi luminitele licarind ale oraselor, sau tinuturilor de care te apropii. (O senzatie aparte.) Poti sa vezi mai multe in rubrica FOTO.
Apoi, dimineata la micul dejun, gen “bufet suedez” pe care il luam in sala “de mese”, de langa piscine, sala care avea toti peretii de sticla, ne savuram cafeaua sau ceaiul, admirand noul loc, unde ancoraseram. In fiecare dimineata, o alta priveliste minunata.
In fiecare seara de la 18,30, grupul Calivita din acest an, avea rezervate mese, la restaurantul Rhapsody in Blue, un restaurant elegant si somptuos, unde cate 2-3 chelneri se ocupau cu foarte mare atentie, de preferintele tale culinare, sau de cele in materie de bauturi fine. In plus, de la masa la care cinam in fiecare seara, prin hublouri, am avut ocazia sa admiram cand niste apusuri superbe, cand valurile mării, ceva mai agitate.

Candelabrele de cristal trimiteau o lumina dulce, in timp ce muzica in surdina, a pianului la care canta live chiar un compatriot de al nostru, completau aceasta atmosfera. Am avut ocazia si aici si sus la bufetul suedez, sa scultam melodii romanesti si solisti romani.

Si pe punte, viata este si ea interesanta. Sus, la ultimul etaj, i-am fotografiat pe “baieti” (Marius si Cristi), jucand baschet, tenis de masa, minigolf sau facand climbing (escalada pe un perete special amenajat pentru ascensiune), sub atenta indrumare a lui Adrian, un roman din Brasov, angajat de mai multi ani pe vas si de asemenea, un adevarat expert in domeniu. (De altfel, peste tot pe vas, la toate compartimentele de activitate am intalnit multi romani angajati)

Toate acestea s-au intamplat la Barcelona, putand admira de acolo, de sus, panorama intregului oras.
Nu o sa va povestesc acum experientele din locurile vizitate pe ţărm. Va fi poate alt subiect.
Nu o sa va spun, despre show-urile clasice, urmarite pe scenele teatrului, pe patinoar, la restaurant si pe puntea cu piscinele.
Vreau sa va spun, ca pentru mine, cele mai impresionante spectocole, aveau loc dimineata, sau seara si noaptea. Spectacole grandioase, ale unor rasarituri incredibile si variate, vreo 6-7 la numar in Caraibe si la fel pe Mediterana.
 La acestea, mai pot adauga, apusurile, la fel de minunate, admirate din balconul cabinei, sau de la restaurant, prin hublouri, sau de sus, de la salile mari “de mese”, unde toti peretii exteriori erau de sticla…
Eu iti povestesc despre toate astea, dar cuvintele sunt prea putine si sarace pentru ce poti sa vezi si sa simti direct luand parte la asa ceva!… In urma cu 10-15 ani nici macar nu-mi trecea prin cap ca o sa am o astfel de experienta… Chiar ca sunt norocoasa si iti doresc sincer, sincer sa traiesti si tu asa…

La fel de impresionante si cu adevarat “incredibile”, mi s-au parut noptile cu luna plina, care se reflecta fie creand o cale de argint, pe o mare linistita, fie  in bucati de “diamante” sclipitoare, pe valurile usoare. In unele nopti, era o lumina la care aproape ca puteai citi ziarul. Nu-ti vine sa crezi…
Si apoi linistea si doar sunetul valurilor ce se sparg de vas, izbindu-se mai usor, sau chiar mai puternic.
Sau briza, noptilor, in timp ce vasul se deplasa catre destinatie si aerul cald, pe care aproape ca puteai sa-l pipai (in Caraibe, incarcat de umiditatea de peste 80%)…
In Caraibe, in fiecare noapte puteam sa admir chiar din pat, cerul, Carul Mare, luna plina sau marea. Si cred ca acestea, nu pot fi decat niste cadouri incredibile, pentru care raman recunoscatoare, Lui Dumnezeu si Calivita.
O coincidenta a fost faptul, ca in mai multe din seminariile de succes cu Calivita, am avut parte de luna plina: in Thailanda, la Paris, in cele doua croaziere.
Prin urmare, merita sa mergi intr-o croaziera, nu doar pentru locurile deosebite vizitate si nici pentru spectacolele din orasul plutitor, ci si pentru grandiosul Spectacol al naturii, pe care poti sa-l urmaresti in fiecare clipa.
Daca ai sti ca depinde numai si numai de tine, de hotararea pe care o iei, de implicarea si munca ta serioasa, sa ai parte de astfel de experiente deosebite si gratis, ai face-o?
Si daca in plus, cineva ar fi alaturi de tine si te-ar sustine in efortul si demersul tau, ai lua aceasta hotarare si te-ai implica si TU?
Daca da, ce mai astepti?!!!
Exista o cale reala, functionala, prin care poti sa fii si TU sanatos, energic, si “bogat” si in experiente de acest fel.
Daca vrei si Tu poti! Totul ca rasplata pentru munca serioasa pe care oricum stiu ca o faci, sau esti in stare sa o faci…
Iti urez mult succes!

P.S.
Daca pe tine nu te intesreseaza, poate stii pe cineva, caruia daca ii povestesti despre asta, va dori sa o faca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemanatoare

Înscrie-te la newsletter și primești gratuit cartea Înțelege și Alege Afirmațiile pozitive