Blog

PE TRASEUL INIȚIATIC DIN BUCEGI – Dupa 25 de ani

Am început creșterea spirituală dintr-o nevoie acută, în urma ”eșecului” plecării din țară, imediat după Revoluție. Simțeam nevoia să înțeleg ce mi se întâmplă și de ce.

CUM A FOST LA ÎNCEPUT

Sunt recunoscătoare că am întâlnit de la început Real Reiki (Tehnica Radiantă). Am avut noroc de instructorii care predau cu multă pasiune aceasta tehnică: Lidia Bîrsan si Vasile (Bebe) Stratulat.

Întâlnirea cu ei și cu această tehnică energetică avea să însemne foarte mult pentru mine și familia mea.

Împreună cu ei și Marius, partenerul meu de viață și de misiune, am organizat nu mai puțin de 8 Tabere ecologice Radiante între 1995-2002, la Câmpulung Moldovenesc.

În ziua cea mai lungă din an, urcam și meditam sus, pe Rarău, la Pietrele Doamnei, iar seara sărbătoream Revelionul Radiant.

Odată am făcut asta într-una din cele mai vechi case din Muzeul satului din Câmpulung. Frumoase amintiri, de care în fiecare an se bucurau cel puțin 100 de participanți din întreaga țară. Într-un an au fost chiar 180!

Cred că practic acestea au fost primele boot-camp-uri din țara noastră. Sunt memorabile meditațiile de sus de pe munte și faptul că de fiecare dată vremea ”ținea cu noi” și pe unde treceam, dispăreau norii, deși în rest ploua cu găleata.

În minte vin și  coronițele de Sânziene (din sânziene), pe care le trimiteam cu o lumânărică aprinsă pe râul Moldova, la finalul FOCULUI de TABĂRĂ magnific. Îmi amintesc și că într-un an, câțiva curajosi am mers prima data pe jarul rămas de la Foc…

PRIMA INIȚIERE

În 1995, la sugestia prietenei Lala, am pornit pe 14 august pentru prima dată pe traseul inițiatic din Bucegi. Acesta e descris de Dumitru Hristenco în cartea sa de Reiki.

Pornind de la Grota lui Zalmoxis și din pestera Ialomicioara, ajungi la Vârful Omu. Parcurgi de fapt 7 centri cu încărcătură energetică, un traseu similar celor 7 centri energetici ai corpului uman.

Se spune că pe traseu vei avea parte de diverse ”încercări” și că doar cei pregătiți încheie traseul. Eu, Marius și Bogdan, băiatul cel mare, am parcurs cu bine acest traseu.

Nu și Lala, căreia îi sunt recunoscătoare, pentru că misiunea ei a fost să ne dea informația.

”Încercarea” noastră a fost ușoară. Puțină grindină si vânt pe ”ultima sută de metri” de la Patul Cosmic, pe stâncile ude, imediat de sub Babe.

Îmi amintesc de satisfacția pe care am simțit-o când am văzut că ajungem., De sub pelerina groasă de ploaie, ni se arătau siluetele Babelor, noi urcând dinspre Peștera Ialomicioara…

Cea mai tare experiență a fos meditația pe întuneric total, în mijlocul Pesterii Ialomicioara. Era în seara de Sfânta Maria, pe 15 august 1995, după ce cu o noapte înainte dormisem în micul schit, sub icoana Sfintei Treimi!

În întunericul acela total, am simțit cu toții la un moment dat, cum curge Lumina peste noi. A fost prima dată când practic, am experimentat starea Theta a creierului.

Atunci am facut mai multe fotografii și în unele am întâlnit entitățile locului. Și la fel a fost în experiențele care au urmat în 1998, în 2001 și în 2008.

Nu și anul acesta, când ne-a frapat cât de electrificată, luminată și amenejată este peștera pentru turiști. E în același timp frumos, dar parcă nu mai are ”farmecul” de altă dată…

În 2001 am dormit noaptea la cabana Omu iar la miezul nopții am urcat pe Kogaion. Cristi care avea 1 an și jumătate, a urcat cu noi fără să plângă, cât se poate de serios și înțelept!

În 2008 am dormit o noapte la Cabana Babele și de acolo am admirat eclipsa de lună. Din păcate anul acesta am aflat că nu mai este posibilă cazarea acolo. Din cauză de pandemie.

ISTORIA SE REPETĂ – A-5-a INIȚIERE

Ne-am hotărât ”peste noapte” să refacem traseul, acum o săptămână.

Motivul? Prietena din Sinaia, pe care doream să o vizităm. M-am uitat la vreme și am constatat că sunt 60% șanse de ploaie, se anunțau parcă și ceva mici furtuni…

Am plecat totuși. Am ajuns în Sinaia pe o ploaie torentială care s-a oprit la scurt timp. Noaptea am gasit și un mic petec senin de cer pe care am vazut 4 stele căzătoare. Era noaptea Pleiadelor.

Au urmat două zile 13 și 14 august cu o vreme perfectă pentru munte.

Am reușit să refacem traseul, intr-o companie minunată. Recunosc ca am urcat mult mai greu ultima porțiune mai ales, până pe Muntele Kogaion (Bucura, sau Muntele ocolit).

Să fie anii, să fie câteva kilograme în plus de la carantină? Sau să fi fost cele câteva feliuțe de salam de la micul dejun?

Cine știe? Cert este că pe drum m-am ajutat cu oxigenul stabilizat în apă. Aveam cu mine ”bio-energeticianul la purtător” care mă însoțește din 2004 oriunde.  Dimineața luasem Q10 o dată și pe drum din nou.

Când am ajuns sus pe Kogaion, m-am descălțat și cu palmele și tălpile goale culcată pe pământ, m-am încărcat cu energie. Mi-am revenit complet! Din acel moment restul drumului la întoarcere a fost ”floare la ureche”!

La Omu era foarte aglomerat, confirmare că și pe pandemie, oamenii se simt în siguranță la munte.

Am coborât în două ore și jumătate.

Ne-am oprit la Sfinx, am mai făcut poze și am mâncat și o ciorbiță caldă la cabana Babele. Am prins chiar ultima comandă! Ce binecuvântați suntem!

Jos la Piatra Arsă am făcut puțină plajă, înainte ca Soarele măreț să apună. Desigur am imortalizat și aceste momente frumoase.

 

In concluzie:

  1. Când simți că a venit vremea, pur și simplu pleacă. Lasă-te ghidat/ă de intuiție
  2. Dacă ești hotărât/ă și vremea se ia după tine și nu invers
  3. Muntele a fost și rămâne o sursă de Energie și Inspirație, indiferent de vremuri

Ce va fi peste încă 25 de ani? Cine mai știe?

Important e să te bucuri de fiecare clipă și să o savurezi ca și când ar fi ultima…

Asta să îți fie singura grijă. Cum să te bucuri de fiecare clipă!

Fă cumva loc în viața ta la cât mai multe clipe minunate!

Hai că Poți!

Te îmbrățișez cu drag, cu multă Energie din Bucegi, de pe Kogaion!

Alexandrina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemanatoare

Înscrie-te la newsletter și primești gratuit cartea Înțelege și Alege Afirmațiile pozitive