Blog

AFLĂ CARE SUNT CELE 5 TRĂSĂTURI ALE OAMENILOR BOGAȚI EMOȚIONAL

AFLĂ CARE SUNT CELE 5 TRĂSĂTURI ALE OAMENILOR BOGAȚI EMOȚIONAL

Tu ce iti doresti mai mult? Să ai bunăstare financiară sau emoțională?

S-ar putea să nu-ți dai seama, dar faptul că ai puterea mentală – sau o conștientizare a puterii din spatele emoțiilor tale și a modului în care este mai bine să le folosești și să acționezi asupra lor – merită mult mai mult pentru început, decât să ai un cont bancar substanțial.

Nu crezi asta? Iată cinci caracteristici ale oamenilor bogați emoțional care ar putea să te facă să îți reevaluezi ideea despre o viață bună:

1. Sunt pozitivi.

Pentru a fi bogat în orice trebuie să fii mai întâi sănătos. La fel cum cineva poate avea investiții sănătoase, care să îi dezvolte sănătatea, așa ar fi bine să îți hrănești și sinele emoțional.

Ce înseamnă cu adevărat acest lucru? Te hrănești cu lucruri pozitive, concentrându-te pe gândurile bune care duc la creștere? Sau te concentrezi pe negativitatea și anxietățile vieții care nu oferă hrană emoțională și pot împiedica creșterea?

Se spune că veselia este cel mai bun medicament pentru inimă.Tu în ce arii ale vieții ai nevoie să îți tratezi sinele emoțional?

2. Sunt investitori.

Cauții acel copac care face bani pentru a-l putea planta? Vești proaste, nu există așa ceva. Dar oamenii prosperi emoțional pot ajuta la creșterea propriei lor bogății. Cum? Fiind dispuși să investească în fondurile de creștere emoțională ale altor persoane.

Plantând în mod intenționat și investind propria bogăție emoțională în alții și încercând să o crești, vei crește și vei vedea fructele investiției tale. Mai multe persoane decât crezi ar putea beneficia de această investiție a ta chiar și neintenționată, fără să îți dai seama.

3. Își asumă riscuri

Oamenii care au o carieră de succes sau relații înfloritoare nu au ajuns acolo jucându-se în siguranță – știau că trebuie să își asume riscuri. Bogăția emoțională nu este diferită. Oamenii înstăriți emoțional investesc și oferă din bunăstarea lor celorlalți. Fac asta cu responsabilitate, nu dau niciodată atât de mult încât să piardă tot, pentru că ar deveni ei înșiși nesănătoși.

Cheia este să nu oferi mai mult decât poți face față și înainte de a da, să acceptați faptul că s-ar putea să nu mai primești înapoi ce ai dat. Fără să îți fie frică, deoarece dezavantajul unui mic risc este o mare recompensă – cum ar fi de exemplu o afacere în plină expansiune sau o căsătorie fericită. Cum îți poți asuma un risc emoțional calculat astăzi?

4. Sunt persoane sigure.

Să jefuiești o bancă nu este ușor în viața reală. Nu e așa cum se întâmplă în filme și există un motiv bun pentru asta. Dacă ar fi fost ușor să furi bani din conturile oamenilor, în primul rând de ce ar mai păstra cineva acolo banii?

Același lucru este valabil și pentru bogăția ta emoțională – doar persoanele care dorești să aibă acces la bunurile emoționale ar trebui să le poată retrage. Și oamenii pe care nu îi dorești? Ei ar trebui să vadă rapid că ești suficient de sigur pe tine încât să nu se poată apropia de obiectele de valoare.

În timp ce investești și îți asumi riscuri cu unii oameni, doar câteva persoane de încredere trebuie să aibă codul tău PIN. Asta nu înseamnă că ar trebui să blochezi oamenii sau să nu acorzi niciodată împrumuturi mici, ci să limitezi cine anume primește acces complet la contul tău emoțional. Oare cui ar trebui să îi restricționezi accesul?

5. Sunt dăruitori.

Dăruirea poate părea similară cu investițiile, dar de fapt sunt destul de diferite. Când investești, aștepți ceva în schimb, cum ar fii să legi o prietenie. Dar când dai, nu trebuie să te aștepți la nimic în schimb, doar să o faci pentru unicul motiv că asta te face să te simți bine.

Așa cum spune un vechi proverb, „Este mai bine să dai decât să primești”, același lucru este valabil și cu bogăția emoțională. Când poți oferi dragoste, grație, milostenie sau răbdare cuiva fără să te gândești să primești ceva în schimb, este:

1) ceva foarte sigur pentru tine și

2) îți poate returna investiția personală prin creșterea  propriei bogății emoționale ceva mai bine decât orice rată a dobânzii. S-ar putea să simți că nu ai dat cu adevărat ceva și vei câștiga mult mai mult decât ai dat dacă o faci din motive corecte.

Acum, eștii gata să îți umpli contul din banca emoțională? Ce zici?

Daca ți-a plăcut poți sa dai like și share la acest articol.

Mulțumesc!

Sursa: https://www.success.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemanatoare

Înscrie-te la newsletter și primești gratuit cartea Înțelege și Alege Afirmațiile pozitive